Mats Lindsten ♥

Vår högt älskade vän, kollega och tidigare delägare Mats Lindsten har gått bort efter en kort tids sjukdom. Han lämnar ett ofattbart stort tomrum efter sig men också många ljusa minnen.

2021-10-15

Det var nog ingen tillfällighet att vår Mats fick just namnet Mats, som har sitt ursprung från Grekland och betyder ”Guds Gåva” 

Resor låg Mats varmt om hjärtat, han jobbade för Fritidsresor i 15 år och då framförallt i Grekland och Israel. Även efter alla år på Fritidsresor fortsatte Mats sitt resande, det är inte många platser i världen som han inte har besökt. Att resa med Mats var något alldeles extra, han hade en enorm kunskap och en berättarglädje som gjorde att man aldrig ville sluta att lyssna. Det finns ingen som kan berätta sagorna om Tusen och en natt som Mats. När han levde sig in i historien så fick man även se prov på hans teaterådra och att han älskade att vara i centrum.

Han hade koll på alla ställen som var värda ett besök, allt ifrån den lokala baren till kvarterskrogen som du troligtvis inte hade hittat till själv, till sevärdheter som man absolut inte fick missa. Alltid var det någon som kände Mats från ett tidigare besök och som välkomnade alla i gruppen med öppna armar.

Mats var helt unik, en person som såg alla och inkluderade alla. Både gäster, samarbetspartners, personal på hotell, restauranger, busschaufförer med flera. Med sin positivitet och glädje och enorma servicekänsla så kände sig alla sedda och uppskattade. Det var inte för intet som han benämns av många som Sveriges absolut bästa reseledare och har varit en förebild och mentor för så många i resebranschen. Mats har berört och gjort intryck på oändligt många människor runt om i världen.

Han var verksam i Contrast AB i över 25 år och gjorde ett mycket starkt avtryck på företagets kultur och värderingar. Han var i många år företagets mentor och inspiratör och har fostrat många av oss kollegor. Han lärde oss hantverket och delade med sig av sina erfarenheter.

Han hade en stor del i Contrasts framgångar. Han gillade inte alls försäljning och trots detta så var han en av de bästa. Han sålde genom att bara vara sig själv. Alla tyckte om Mats. Man drogs med i hans målande resmålsbeskrivningar.

Efter sin pension fortsatte han att engagera sig i verksamheten. Han kom med idéer och tankar om framtiden. Han jobbade hårt med att få in nya kunder och höll kontakten med alla tidigare kollegor för att uppmuntra och ge beröm. Han fanns alltid till hands om man hade frågor eller behövde hjälp med något. Dessutom fortsatte han resa med flera av Contrasts kunder med stor framgång.

Det går inte att ersätta Mats, men vi gläds och är tacksamma för alla roliga år vi fick tillsammans med honom!   

Det har varit en ynnest att få ha haft Mats som vän och kollega.

Världen är helt klart fattigare utan dig!