Sommar, sol och salta bad. Vacker solnedgång på terrassen och iskallt rosévin. Doften av grill och på avstånd barn som skrattar av glädje när de hoppar i ett vackert Öresund. Tillvaron är njutbar. Semester och mycket ledighet. Men världen snurrar på ändå och visst följer jag händelserna i Grekland. Mitt kära Grekland. Tuffa tider och mycket ovisshet. Arga tungor som skäller på landet att de får skylla sig själva. Visst har landet levt över sina tillgångar och visst har mycket inte fungerat som det ska. Men jag kan ändå inte låta bli att tycka synd om alla mina vänner på Balkan. Hoppas på det bästa och ett lyckligt slut.

Juli månad har varit en stilla månad. Inte mycket telefonsamtal och arbetet i augusti har känns avlägset. Samtidigt har jag sett fram emot det, då får vi ju alla ses igen och berätta vad vi gjort under sommaren. I dagarna gjorde jag två saker som jag inte gjort tidigare och som jag varmt rekommenderar er alla att prova på.

I kanalen i Malmö finns sedan en tid tillbaka elbåtar som tar upp till 12 personer i varje båt. 495:-/timme och från timme två med 20% rabatt. Där sitter man och tuffar runt i kanalen och hamninloppet, Malmö är så vackert från kanalsidan. Naturligtvis har du med dig en liten korg med något gott. Lägg till i Kungsparken och smaka på dina medhavda delikatesser. Själv provianterade vi i ”Hoddorna” och Salt & Sill på centralen.

En är kapten och det finns uniformsmössa att låna. Enkelt, avstressande och härlig gemenskap. Detta kommer vi att göra igen och väljer du Malmö som konferensmål i höst så naturligtvis kastar vi loss i kanalen.

Häromdagen tog vi buss, tåg, buss och båt tur och retur till Ven. Vi hyrde cyklar och transporterade oss runt på ön, det är så vackert, vilken idyll. I Backafall intog vi en härlig lunch samtidigt som vi blickade ut över Öresund mot den danska sidan. Det finns ett härligt konferensställe på ön där också destilleriet för whisky finns. God mat överallt. Detta är ju en året-runt-destination, så tveka inte att våga prova. Det är det värt. Det finns en båt i dockan i Malmö som du kan chartra, den kör dig ut privat och hämtar när du vill efteråt. Lite godis ombord så kastar vi loss från världens vackraste hamnplats och på kort tid är du i Bäckvikens hamn. Glöm inte heller att prova Hven glass. En delikatess som behagligt lägger sig på tungan och sprider sina aromer och smaker i mun och svalg. Det smakar mera.

Jag har också åkt till Rom två dagar för att förbereda för arbete till hösten. Då var ett besök på Bafetto nödvändigt. Världens absolut bästa pizzeria. Sen en glass på glassbaren bredvid Parlamentet. Usch ja, stackars mig, arbete mitt under semestern. Men jag klagar absolut inte!

Nu går solen ner över Öresund. Vi sitter på terrassen insvepta i härliga filtar. Blickar ut över trafiken i sjön och njuter. Vi önskar er en fortsatt njutning tills vi ses igen.

Kära vänner, på snart återseende.

Mats