Det går definitivt att göra komplex information engagerande och intressant. En Graphic Recorder är en illustratör som visualiserar ditt konferensinnehåll medan mötet pågår. Genom att lyssna till föreläsaren, tolkar en Graphic Recorder det sagda ordet i bilder. 

Möten och konferenser är uppbyggda kring ord, pratade såväl som skrivna. Den som vill förmedla ett budskap måste vara medveten om den neurologisk klyfta som uppstår mellan informationen vi tar emot och hur våra hjärnor beslutar sig för att bearbeta den. 65% uppger faktiskt att de lär sig bäst genom visuell kommunikation.

 

Fångar essensen av en live-presentation

En Graphic Recorder är utbildad för att kunna känna igen verbala signaler och sedan identifiera dessa och snabbt omvandla dem till teckningar. Denna färdighet hjälper till att fånga essensen av en live-presentation på kort tid.

En stor del av upplevelsen med en Graphic Recorder under en konferens ligger i att följa själva processen, det håller uppe energin och intresset. Handritade teckningar och diagram presenterar på ett underhållande sätt budskap, idéer, mål och resultat, vilket garanterar ett högt engagemang bland publiken.

En bonus är att deltagarna får med sig det som ritats fram som minnesanteckningar.

 

Så jobbar en graphic recorder

Här kan du se hur en graphic recorder arbetar:

Bild/film: http://www.drawingoutideas.ca

Eller låt dig inspireras av detta TED talk om hur man ska rita för att minnas bättre.